Іван писав:Згідно моєї інформації та моделей які маю (засновано тільки на моделях в яких 100% знаю що з рідною коробкою з датою)
3 зажими - 76-77
2 зажими - 78 (можливо кінець 77)
3 бурулі - 79 і по дальше (можливо кінець 78)
ще була пластина - самий перший капот - до 76 року.
важливе зауваження - межі переходів між роками дуже розмиті - може бути модель наприклад кінця 77 і з 3 і з 2 зажимами, але я вважаю це не суттєвим, вищевказаний опис дає чітке розуміння принадлежності моделі до того чи іншого періоду.
Єдине проблемне питання - відповідність моделей з останнім типом капоту - тут треба або шукати рідні коробки, або вивчати модель - наприклад моделі з олімпійкою символікою - вони випускалися з 1978 по 1980 роки, в мене є декілька з 3 бурулямі і зрозуміло що ці моделі 79 або 80 року.
Ваня привіт друже

Інформація супер та збігається з висновками наших колег -колекціонерів.
Але внесу наступну пропозицію. Необхідно викласти дану інфу наглядно з фото, щоб наші колеги, могли зрозуміти хід думки. Ми то розуміємо що таке пластина або 3 борулі., а дехто може голову поломати, поки буде думати про які такі борулі йдеться мова.
І тоді дану інфу з фото впорядкувати в якійсь темі, щоб не загубилась і завжди, при необхідності, легко можна було знайти.
Дякую друже