А-13 ГАЗ-2402 Волга
Модератори: mykola78adm, Модератори
- MRJ86
- Друг клЮбу
- Дякував (ла): 202 рази
- Подякували: 573 рази
- Вік: 38
Re: А-13 ГАЗ-2402 Волга
Дуже дякую за фото!
Дійсно окрім дна та капота відмінностей непомітно. У А14 там ще кришка багажника має відмінності.
Дійсно окрім дна та капота відмінностей непомітно. У А14 там ще кришка багажника має відмінності.
Моя візитка: viewtopic.php?f=6&t=1702
-
- Друг клЮбу
- Подякували: 217 разів
Будь-ласка) На жаль, А14 не маю і бачив її лише один раз на фото. А13 зустрічається частіше.MRJ86 писав:Дуже дякую за фото!
- Yura
- Модератор
- Звідки: смт. Клевань - м. Вараш (Кузнецовськ) Рівненської області
- Дякував (ла): 16000 разів
- Подякували: 22566 разів
- Вік: 55
Відтінки даної моделі
Маю бажання купити ще ДІПа - куплю по адекватній ціні. Маю бажання купити пропущені випуски Автолегенд - не можу знайти. Отак і живу
Моя візитка: viewtopic.php?f=6&t=12&p=269#p269;
Новинки: viewtopic.php?f=7&t=39;
Моя візитка: viewtopic.php?f=6&t=12&p=269#p269;
Новинки: viewtopic.php?f=7&t=39;
-
- Друг клЮбу
Ще трохи інформації щодо ранніх А13.
Завіси задньої ляди теж "свої".
Для порівняння: вище демонстрована біла (рання) та лимонна без made in.
Помітно, що завіси білої мають рівнооднакову товщину. У лимонної - в місці кріплення завіси до ляди мається потовщення.
Крім того, сама форма та вигин завіс різні.
Завіси задньої ляди теж "свої".
Для порівняння: вище демонстрована біла (рання) та лимонна без made in.
Помітно, що завіси білої мають рівнооднакову товщину. У лимонної - в місці кріплення завіси до ляди мається потовщення.
Крім того, сама форма та вигин завіс різні.
- 1igor7
- Модератор
- Дякував (ла): 6578 разів
- Подякували: 3869 разів
- 1igor7
- Модератор
Славцю вибачей, модель вже в архіві. Я з часом виправлюсь.ЯРОСЛАВ писав:А що кажуть штампи на коробочці??
-
- Друг клЮбу
Повертаючись до славнозвісного заднього мосту.
Висловлю свої припущення на основі моделі, що маю в колекції:
1. ГОЛОВНЕ - я вважаю, що підпори зроблені не задля тримання вісі в мосту, а задля фіксації самого моста. На то вони і ПІДПОРИ.
2. Оскільки з кожною новою моделлю саратівці намагалися придавати машинам вигляд максимально близький до прототипа в масштабі 1:1, то і на перших моделях ГАЗ-24 підпор не було. Бо не було їх відповідно на прототипах в масштабі 1:1.
3. Оскільки в безпідпорній конструкції моделей міст міг просто хруснути, адже на тонких пластикових ресорках трималася вага металевого кузова, то вирішили цю проблему якось обійти.
(До речі, в моїй модельці одна із ресор таки надламана, якщо уважно придивитись на фото. Мабуть, в зв'язку з цим невірним боком стоїть кардан)
4. Найкращим рішенням для цього стало коригування форми дна кузова із додаванням підпор під чулки заднього моста.
ВИСНОВОК: На мою думку, якби проблема була у фіксації вісі у самому мості, то вирішили б її легким коригуванням форми самого заднього моста. Адже меншу форму під відливку пластикових деталей набагато легше скоригувати (задній міст), аніж більшу форму під відливку металевих деталей (дно моделі).
Висловлю свої припущення на основі моделі, що маю в колекції:
1. ГОЛОВНЕ - я вважаю, що підпори зроблені не задля тримання вісі в мосту, а задля фіксації самого моста. На то вони і ПІДПОРИ.
2. Оскільки з кожною новою моделлю саратівці намагалися придавати машинам вигляд максимально близький до прототипа в масштабі 1:1, то і на перших моделях ГАЗ-24 підпор не було. Бо не було їх відповідно на прототипах в масштабі 1:1.
3. Оскільки в безпідпорній конструкції моделей міст міг просто хруснути, адже на тонких пластикових ресорках трималася вага металевого кузова, то вирішили цю проблему якось обійти.
(До речі, в моїй модельці одна із ресор таки надламана, якщо уважно придивитись на фото. Мабуть, в зв'язку з цим невірним боком стоїть кардан)
4. Найкращим рішенням для цього стало коригування форми дна кузова із додаванням підпор під чулки заднього моста.
ВИСНОВОК: На мою думку, якби проблема була у фіксації вісі у самому мості, то вирішили б її легким коригуванням форми самого заднього моста. Адже меншу форму під відливку пластикових деталей набагато легше скоригувати (задній міст), аніж більшу форму під відливку металевих деталей (дно моделі).
- vladimir
- Головуючий клЮбу
- Подякували: 9582 рази
- Вік: 69
Покажу и я свою "Волгу" . Только , пожалуйста , без технических вопросов . Я многократно говорил , что я коллекционер-импрессионист , то есть мне важно ВПЕЧАТЛЕНИЕ о модели . "Волга" приобретена в Одессе в 1980 году .
- 1igor7
- Модератор
О, то я також, як і Сіверс - імпресіоніст. Модель близнюк, але трохи з більшим пробігом. І не дивно, бо моя трохи молодша. Головне, що Є і оригінал. Вітаю Констянтинович.
- Іван
- Друг клЮбу
- Подякували: 1921 раз
- Вік: 50
На мою думку проблема з історію безпідпорних волг, в тому, що дуже мало ціх екземплярів, а у кого є, не бажає, не то що розбірати, щоб побачити мост зі зворотнього боку, а просто показати.
Щоб зробити висновкі, треба переглянути хоча б 10-15 моделей, а бачимо лише 2-3.
Щоб зробити висновкі, треба переглянути хоча б 10-15 моделей, а бачимо лише 2-3.
- kushnirgv
- Друг клЮбу
- Дякував (ла): 246 разів
- Подякували: 413 разів
- Вік: 57
Первые выпуски А13 давно уже обговорены на профильном форуме Саратова. И пробные выпуски ( еще называют досерийные ), и установочные партии, и тем более ранние серийные....Знают как выглядит оригинал, и чем отличается.
Ну и как выглядят пресс-формы, какие должны быть отливки и как они обрабатываются я немного знаю.
Ну и как выглядят пресс-формы, какие должны быть отливки и как они обрабатываются я немного знаю.
- kushnirgv
- Друг клЮбу
- Дякував (ла): 246 разів
- Подякували: 413 разів
- Вік: 57
Відповідь на флуд забаненого провокатора " lozovaya" /відредаговано модератором/.
Позвольте с Вами не согласиться. Я, например, здесь общаюсь исключительно на русском. И не из-за того , что украинский не знаю (я им владею в совершенстве) - а из-за того, что на компьютере тупо нет раскладки украинской. И никогда не было никаких языковых проблем. Да и львовский клуб ( этот рессурс кстати именно львовского клуба) один из самых сплоченных и дружелюбных. А вот обращение "Господа" как раз более свойственно РЦ.
Позвольте с Вами не согласиться. Я, например, здесь общаюсь исключительно на русском. И не из-за того , что украинский не знаю (я им владею в совершенстве) - а из-за того, что на компьютере тупо нет раскладки украинской. И никогда не было никаких языковых проблем. Да и львовский клуб ( этот рессурс кстати именно львовского клуба) один из самых сплоченных и дружелюбных. А вот обращение "Господа" как раз более свойственно РЦ.