А-10 ІЖ-Москвич-412 ІЖ
Модератори: mykola78adm, Модератори
- ЯРОСЛАВ
- Писар клЮбу
- Подякували: 20284 рази
- Вік: 57
А-10 ІЖ-Москвич-412 ІЖ
А10 ИЖ Москвич 412 ИЖ
1976- начало производства
1976- Возможные номера "А"- "А2", "А8" и собственный номер- "А10". Плюс ошибочный- "10А"
1976- "родная" рисованная коробка от А2 с декалью "ИЖ" (от мотоцикла ИЖ) закрывающая на задней стенке коробки маркировку "412"
1976-1977- Капот второго варианта.
1977-1978- Капот третьего варианта и перемещение винта в стороны передней оси, как у А1 и А2.
1978- прекращение выпуска.
-------------------------------
Джерело: Киндеры_2010
Данна модель підвласна "чуміти".
1976- начало производства
1976- Возможные номера "А"- "А2", "А8" и собственный номер- "А10". Плюс ошибочный- "10А"
1976- "родная" рисованная коробка от А2 с декалью "ИЖ" (от мотоцикла ИЖ) закрывающая на задней стенке коробки маркировку "412"
1976-1977- Капот второго варианта.
1977-1978- Капот третьего варианта и перемещение винта в стороны передней оси, как у А1 и А2.
1978- прекращение выпуска.
-------------------------------
Джерело: Киндеры_2010
Данна модель підвласна "чуміти".
- ЯРОСЛАВ
- Писар клЮбу
Re: А-10 ІЖ-Москвич-412 ІЖ
перенесено з сусіднього форуму
Оживлю темку,щось ніхто не хвалиться своїми А10...
Щоб у нікого не виникало сумнівів що це конструктор /так воно і є/ розповім "сумну" історію цієї моделі.
Одна із перших моїх "Саратівців" була придбана у 1976 році /подарена мені а придбана була або в Москві,або в м. Дубни Московської області/. Модель була в картонній мальованій коробочці,рідний колір ---білий.
Як і багато перших моїх моделей-попала під роздачу "обкаток" та різноманітних трамплінів,була успішно "підбита",але продовжувала стояти на поличці серед в основному рімейків.Доречі ініціатива "вбивства" першої моєї колекції належала моєму двоюрідному брату з Києва,який був старший на 3 роки і на правах гостя керував процесом...
Через кілька років коли вже стали появлятися "нульові" Саратовські моделі, я звернув увагу- що модель аж занадто знищена /тоді ще не знаючи-що таке "чума"/. Спочатку потріскали всі стойки і відвалився дах,який я приклеїв до шкла, остатки стійок теж приклеїв,а де нехватало,вирізав із білого картону...Далі пішли тріщини по передніх крилах.Щоб вони якось тримались- вирішив залити весь кузов якимсь маминим лаком для нігтів,що придало моделі блідо рожевого кольору,зато вона перестала сипатись. Коли нові Саратовці затьмарили своїм виглядом цю розвалину-- моделька попала в ящик для деталей /хватило ж розуму на той час/,де успішно сипалась десь до початку нового тисячоліття.
В цей час розбираючи завали своїх "закромів" я звернув увагу,що до сих пір серед моїх "ААААА" немає А10,хоча на вигляд все було майже однакове, але назва то була ІЖ...+ номер... Вирішив востановити.
Донором послужив ідеальний номерний Москвич,/але вже із зміщенним болтом/,на який було поставлено ВСЕ з А-10, крім "вмерлого" кузова. Дирку під болт прийшлося переносити.
Рідна коробочка звичайно не збереглася.
Пам"ятаю добре,що рідний капот був в ідеалі,не чумний і не підбитий,але так як був білий,то звичайно не поставився на модель.
Хто знав,хто знав.... Така сумна і не сумна історія цієї модельки,так що я її перший власник.
Написав,щоб профі не казали-що я якусь "фігню" підсунув,ну і щоб темку підняти...
фото ввечері закину
Оживлю темку,щось ніхто не хвалиться своїми А10...
Щоб у нікого не виникало сумнівів що це конструктор /так воно і є/ розповім "сумну" історію цієї моделі.
Одна із перших моїх "Саратівців" була придбана у 1976 році /подарена мені а придбана була або в Москві,або в м. Дубни Московської області/. Модель була в картонній мальованій коробочці,рідний колір ---білий.
Як і багато перших моїх моделей-попала під роздачу "обкаток" та різноманітних трамплінів,була успішно "підбита",але продовжувала стояти на поличці серед в основному рімейків.Доречі ініціатива "вбивства" першої моєї колекції належала моєму двоюрідному брату з Києва,який був старший на 3 роки і на правах гостя керував процесом...
![cry ;(](./images/smilies/cry.gif)
Через кілька років коли вже стали появлятися "нульові" Саратовські моделі, я звернув увагу- що модель аж занадто знищена /тоді ще не знаючи-що таке "чума"/. Спочатку потріскали всі стойки і відвалився дах,який я приклеїв до шкла, остатки стійок теж приклеїв,а де нехватало,вирізав із білого картону...Далі пішли тріщини по передніх крилах.Щоб вони якось тримались- вирішив залити весь кузов якимсь маминим лаком для нігтів,що придало моделі блідо рожевого кольору,зато вона перестала сипатись. Коли нові Саратовці затьмарили своїм виглядом цю розвалину-- моделька попала в ящик для деталей /хватило ж розуму на той час/,де успішно сипалась десь до початку нового тисячоліття.
В цей час розбираючи завали своїх "закромів" я звернув увагу,що до сих пір серед моїх "ААААА" немає А10,хоча на вигляд все було майже однакове, але назва то була ІЖ...+ номер... Вирішив востановити.
Донором послужив ідеальний номерний Москвич,/але вже із зміщенним болтом/,на який було поставлено ВСЕ з А-10, крім "вмерлого" кузова. Дирку під болт прийшлося переносити.
Рідна коробочка звичайно не збереглася.
Пам"ятаю добре,що рідний капот був в ідеалі,не чумний і не підбитий,але так як був білий,то звичайно не поставився на модель.
Хто знав,хто знав.... Така сумна і не сумна історія цієї модельки,так що я її перший власник.
![smiley :)](./images/smilies/smiley.gif)
Написав,щоб профі не казали-що я якусь "фігню" підсунув,ну і щоб темку підняти...
фото ввечері закину
- ЯРОСЛАВ
- Писар клЮбу
- ЯРОСЛАВ
- Писар клЮбу
Не міг пройти мимо: мій колись був таким же у білому.
Коробку не зберіг,модель зчуміла,живе в конструкторі \фото вище/.
Дані фото з "молотка".
![cry ;(](./images/smilies/cry.gif)
Коробку не зберіг,модель зчуміла,живе в конструкторі \фото вище/.
Дані фото з "молотка".
- ЯРОСЛАВ
- Писар клЮбу
А-10 пізній випуск.
Продавець із Львова /якийсь Sinkov /-200 ставок, ціна 4265грн
Продавець із Львова /якийсь Sinkov /-200 ставок, ціна 4265грн
- 1igor7
- Модератор
- Дякував (ла): 6874 рази
- Подякували: 3971 раз
- Вік: 55
- biolog
- клЮбник
- Дякував (ла): 1860 разів
- Подякували: 694 рази
- Вік: 36
Написи на днищі1igor7 писав:А що на тому Москвичику такого "хитрого" є? За такі гроші...
![grin :D](./images/smilies/grin.gif)
- Іван
- Друг клЮбу
- Подякували: 1931 раз
- Вік: 50
До речі в того ж самого продавца в іншому лоті оригінальна коробка, якою комплектовалісь моделі з номерами А10,
це рисована коробка для Москвича 412, на яку наносилась декаль ИЖ:
це рисована коробка для Москвича 412, на яку наносилась декаль ИЖ:
- Іван
- Друг клЮбу
- Подякували: 1931 раз
- Вік: 50
"Оригінальне" нове дно А10, зараз на віоліті.
Приємний колір пластику, "чіткі" букви ...
шановні клЮбникі будьте уважні при виборі раритетних моделей!
Приємний колір пластику, "чіткі" букви ...
шановні клЮбникі будьте уважні при виборі раритетних моделей!