Під час першої Світової війни Росія закупила для потреб війська велику партію 3-тонних американських вантажівок White TAD. Фронтова експлуатація, жахливий стан доріг, революція та хаос після неї, відсутність запчастин швидко перетворили ці, загалом міцні і витривалі, машини у «нерухомість. Їх потрібно було вже не ремонтувати а по суті відновлювати.
Цю задачу було поставлено заводу АМО, який на початку 20-х років на 70% реконструював старі вантажівки «Уайт». АМО по суті не ремонтував, а виготовляв заново машини, зберігаючи лише раму. Самостійно виготовлялись коробки передач, блоки циліндрів, диференціали, радіатори, колеса та інші вузли і деталі.
Вантажівки «Уайт—АМО» мали алюмінієвий картер двигуна, колінчатий вал на шарикопідшипниках, ланцюгову передачу, литі сталеві колеса і суцільні гумові шини, руль був розташований зліва.
Всього з воріт заводу вийшло понад дві сотні вантажівок «Уайт-АМО».
Варіант із закритою кабіною
Перший автобус, збудований на шасі White на заводі «АМО» у 1922 році.
АМО-White (1918-1924)
Модератори: mykola78adm, Модератори
Правила форуму
В даному форумі розміщуємо інформацію по заводах-виробниках СРСР та пострадянського періоду та моделях авто, що ними випускались та випускаються досі. Правила оформлення тем : історична довідка, фото прототипів (відео) - обовязково з вказанням джерел, звідки взята інформація. Бажаним є розміщення фото моделей з Ваших колекцій авто, що описується в темі. Не соромтеся хвалитись тим, що маєте )) .
Інтерактивний путівник по форуму
В даному форумі розміщуємо інформацію по заводах-виробниках СРСР та пострадянського періоду та моделях авто, що ними випускались та випускаються досі. Правила оформлення тем : історична довідка, фото прототипів (відео) - обовязково з вказанням джерел, звідки взята інформація. Бажаним є розміщення фото моделей з Ваших колекцій авто, що описується в темі. Не соромтеся хвалитись тим, що маєте )) .
Інтерактивний путівник по форуму
- КУМ-67
- Просто... Кум
- Дякував (ла): 6455 разів
- Подякували: 1811 разів
- Вік: 57
- КУМ-67
- Просто... Кум
Re: АМО-White (1918-1924)
Модель ручної роботи 1:43 (автор мені не відомий)
Кожен має право на власну хибну думку... Я теж.
- biolog
- клЮбник
- Дякував (ла): 1860 разів
- Подякували: 694 рази
- Вік: 36
Cхоже на УнивесалЪ...?КУМ-67 писав:Модель ручної роботи 1:43 (автор мені не відомий)
- КУМ-67
- Просто... Кум
Не думаю. Цій моделі років 10. Маю підозру що це робота Дмитра Сергеєва (ЛОМО-АВМ), але не впевнений.
Кожен має право на власну хибну думку... Я теж.
- mykola78adm
- Site Admin
- Дякував (ла): 16803 рази
- Подякували: 20128 разів
- Вік: 47
АМО-White. Виробник - PCT (TM DeAgostini - в рамках ж.с. "Автолегенды СССР"(Спецвипуск №2)). Масштаб - 1:43.