Моделі автомобілів БелАЗ
Модератори: mykola78adm, biolog, Модератори
- Yura
- Модератор
- Звідки: смт. Клевань - м. Вараш (Кузнецовськ) Рівненської області
- Дякував (ла): 16267 разів
- Подякували: 22709 разів
- Вік: 55
Моделі автомобілів БелАЗ
БелАЗы-540 опитний, виготовлено 5 шт. в пробній партії.
Коробки/бокса до моделі не створювали. Модель повністю металева. Кузов, наскільки відомо, відфрезерований із цільного куска метала.
Коробки/бокса до моделі не створювали. Модель повністю металева. Кузов, наскільки відомо, відфрезерований із цільного куска метала.
Маю бажання купити ще ДІПа - куплю по адекватній ціні. Маю бажання купити пропущені випуски Автолегенд - не можу знайти. Отак і живу
Моя візитка: viewtopic.php?f=6&t=12&p=269#p269;
Новинки: viewtopic.php?f=7&t=39;
- ЯРОСЛАВ
- Писар клЮбу
- Подякували: 20284 рази
- Вік: 57
Re: Моделі автомобілів БелАЗ
Не чув про таке. Юра звідки інформація??
Мені модель більше нагадує ручну роботу якогось майстра.В деталях зовсім не проглядується "елеконівський" стиль.
Мені модель більше нагадує ручну роботу якогось майстра.В деталях зовсім не проглядується "елеконівський" стиль.
-
- клЮбник
- Дякував (ла): 1824 рази
- Подякували: 2189 разів
- Вік: 31
Якщо вона повністю металева, то я собі уявляю скільки така модель може важити!
Do what you love and love what you do
Then you'll find yourself and somebody else like you!
Then you'll find yourself and somebody else like you!
- Yura
- Модератор
З РЦ (синього). Там і тема відповідна з"явилась. Екземпляр що на фото знаходиться у KW з Казані РФЯРОСЛАВ писав:Не чув про таке. Юра звідки інформація??
Маю бажання купити ще ДІПа - куплю по адекватній ціні. Маю бажання купити пропущені випуски Автолегенд - не можу знайти. Отак і живу
- vovan.06
- КлЮбний Майстер
- Дякував (ла): 2372 рази
- Подякували: 4834 рази
- Вік: 44
Крила можливо відлиті а от сам кузов можливо і фрезерований ну і скоріш за все з легкого дюралюмінію а не сталі. В мене є колега з Дрогобича який мені колись показував свою на той час, ще незавершену модель БелАЗа, рама виготовлена з алюмінію, кузов з листів алюмінію, колеса виточені з куска гуми та випалювачем виконаний протектор. Яка подальша доля мені не відомо.Доцик писав:На крилі видні сліди від литників, тож версія про фрезерування відпадає.
[font=Times New Roman]Хочеш зробити добре, зроби сам! - Зроби все, що можеш, з тим, що маєш, там, де ти є![/font]
V.M.Studio Lviv
V.M.Studio Lviv
- Доцик
- клЮбник
- Подякували: 74 рази
- Вік: 45
На підтримку своєї версії зауважу, що:
1. на 2-му та 3-му фото на борту кузова помітні дефекти, які радше нагадують сліди від форми, ніж фрези;
2. кабіна має надто складну конфікурацію для фрези (теоретично - можливо, але практично - надто марудно);
3. крила зі слідами літника являють собою єдине ціле з бампером, сходинками та моторним відсіком (без капота);
4. кути вцілому майже не мають гострих кромок, що нехарактерно для фрезерування (кромки надто закруглені навіть в тих місцях, де їм вартувало б бути більш чіткими).
1. на 2-му та 3-му фото на борту кузова помітні дефекти, які радше нагадують сліди від форми, ніж фрези;
2. кабіна має надто складну конфікурацію для фрези (теоретично - можливо, але практично - надто марудно);
3. крила зі слідами літника являють собою єдине ціле з бампером, сходинками та моторним відсіком (без капота);
4. кути вцілому майже не мають гострих кромок, що нехарактерно для фрезерування (кромки надто закруглені навіть в тих місцях, де їм вартувало б бути більш чіткими).
Востаннє редагувалось 04 жовтня 2016 19:03 користувачем Доцик, всього редагувалось 1 раз.
- Yura
- Модератор
Мова йде тільки про самоскидний кузов (ковш), а не про кузов в цілому.Доцик писав:На підтримку своєї версії зауважу, що:
1. на 2-му та 3-му фото на борту помітні дефекти, які радше нагадують сліди від форми, ніж фрези;
- Доцик
- клЮбник
На борту самоскидного кузова власне і є дефекти, які радше вказують на форму
- Вкладення
-
- Без имени-1копирование.jpg (7.43 Кіб) Переглянуто 1615 разів
- vovan.06
- КлЮбний Майстер
А от з цим я не погоджуюся, це власне характерний слід від фрези а не форми тим більше в посередині борта, форми в основному стикуються на кутах а сліди литників явно були не в цьому місці, стосовно заокруглених граней ви не думали про те, що кузов гарно шліфанули після фрезерування а от ямку залишили оскільки багато треба зняти площини.Доцик писав:На борту самоскидного кузова власне і є дефекти, які радше вказують на форму
Я так думаю
[font=Times New Roman]Хочеш зробити добре, зроби сам! - Зроби все, що можеш, з тим, що маєш, там, де ти є![/font]
V.M.Studio Lviv
V.M.Studio Lviv
- vovan.06
- КлЮбний Майстер
Доречі переглянувши деякі свої моделі можна побачити місця де як правило знаходяться литники та місця з'єднання форми. На цьому фото позначив ймовірні місця литників та з'єднання форми.
V.M.Studio Lviv
V.M.Studio Lviv
- Доцик
- клЮбник
Я і наголосив, що це не литники а дефекти (припустивши, що це дефекти форми). Перший і другий дефект - це початок і кінець виступу. Власне зняти цей виступ фрезою, а отже і усунути дефекти, нічого не заважає. Надмірно ж зашліфовувати грані, коли саме фрезою можна досягнути бажаної чіткості, є, на мою думку, нелогічним..., або пояснюється надто великими допусками... а власне про що тут сперечатися? Треба тримати річь в руках.vovan.06 писав:А от з цим я не погоджуюся, це власне характерний слід від фрези а не форми тим більше в посередині борта, форми в основному стикуються на кутах а сліди литників явно були не в цьому місці, стосовно заокруглених граней ви не думали про те, що кузов гарно шліфанули після фрезерування а от ямку залишили оскільки багато треба зняти площини.Доцик писав:На борту самоскидного кузова власне і є дефекти, які радше вказують на форму
Я так думаю
- vovan.06
- КлЮбний Майстер
Я вважаю, що на тодішній час коли робили цю модель цей момент могли упустити, тішилися напевне з того, що воно взагалі вийшло і як казав класик" после сборки, тщательно обработать напильником"Доцик писав: Надмірно ж зашліфовувати грані, коли саме фрезою можна досягнути бажаної чіткості, є, на мою думку, нелогічним..., або пояснюється надто великими допусками... а власне про що тут сперечатися?
Згоден на всі 100!Доцик писав:Треба тримати річь в руках.
V.M.Studio Lviv
V.M.Studio Lviv