Моделі автомобілів БелАЗ

Модератори: mykola78adm, biolog, Модератори

Відповісти
Yura
Модератор
Модератор
Звідки: смт. Клевань - м. Вараш (Кузнецовськ) Рівненської області
Дякував (ла): 16267 разів
Подякували: 22709 разів
Вік: 55

Моделі автомобілів БелАЗ

Повідомлення Yura »

БелАЗы-540 опитний, виготовлено 5 шт. в пробній партії.
Коробки/бокса до моделі не створювали. Модель повністю металева. Кузов, наскільки відомо, відфрезерований із цільного куска метала.

БелАЗ-540.jpg
1.jpg
2.jpg
Маю бажання купити ще ДІПа - куплю по адекватній ціні. Маю бажання купити пропущені випуски Автолегенд - не можу знайти. Отак і живу

Моя візитка: viewtopic.php?f=6&t=12&p=269#p269;
Новинки: viewtopic.php?f=7&t=39;
ЯРОСЛАВ
Писар клЮбу
Писар клЮбу
Подякували: 20284 рази
Вік: 57

Re: Моделі автомобілів БелАЗ

Повідомлення ЯРОСЛАВ »

Не чув про таке. Юра звідки інформація??
Мені модель більше нагадує ручну роботу якогось майстра.В деталях зовсім не проглядується "елеконівський" стиль.
Bodya XJ40
клЮбник
клЮбник
Дякував (ла): 1824 рази
Подякували: 2189 разів
Вік: 31

Повідомлення Bodya XJ40 »

Якщо вона повністю металева, то я собі уявляю скільки така модель може важити!
Do what you love and love what you do
Then you'll find yourself and somebody else like you!
Доцик
клЮбник
клЮбник
Подякували: 74 рази
Вік: 45

Повідомлення Доцик »

На крилі видні сліди від литників, тож версія про фрезерування відпадає.
Yura
Модератор
Модератор

Повідомлення Yura »

ЯРОСЛАВ писав:Не чув про таке. Юра звідки інформація??
Мені модель більше нагадує ручну роботу якогось майстра.В деталях зовсім не проглядується "елеконівський" стиль.
З РЦ (синього). Там і тема відповідна з"явилась. Екземпляр що на фото знаходиться у KW з Казані РФ
Маю бажання купити ще ДІПа - куплю по адекватній ціні. Маю бажання купити пропущені випуски Автолегенд - не можу знайти. Отак і живу

vovan.06
КлЮбний Майстер
КлЮбний Майстер
Дякував (ла): 2372 рази
Подякували: 4834 рази
Вік: 44

Повідомлення vovan.06 »

Доцик писав:На крилі видні сліди від литників, тож версія про фрезерування відпадає.
Крила можливо відлиті а от сам кузов можливо і фрезерований ну і скоріш за все з легкого дюралюмінію а не сталі. В мене є колега з Дрогобича який мені колись показував свою на той час, ще незавершену модель БелАЗа, рама виготовлена з алюмінію, кузов з листів алюмінію, колеса виточені з куска гуми та випалювачем виконаний протектор. Яка подальша доля мені не відомо.
[font=Times New Roman]Хочеш зробити добре, зроби сам! - Зроби все, що можеш, з тим, що маєш, там, де ти є![/font]

V.M.Studio Lviv
Доцик
клЮбник
клЮбник

Повідомлення Доцик »

На підтримку своєї версії зауважу, що:
1. на 2-му та 3-му фото на борту кузова помітні дефекти, які радше нагадують сліди від форми, ніж фрези;
2. кабіна має надто складну конфікурацію для фрези (теоретично - можливо, але практично - надто марудно);
3. крила зі слідами літника являють собою єдине ціле з бампером, сходинками та моторним відсіком (без капота);
4. кути вцілому майже не мають гострих кромок, що нехарактерно для фрезерування (кромки надто закруглені навіть в тих місцях, де їм вартувало б бути більш чіткими).
Востаннє редагувалось 04 жовтня 2016 19:03 користувачем Доцик, всього редагувалось 1 раз.
Yura
Модератор
Модератор

Повідомлення Yura »

Доцик писав:На підтримку своєї версії зауважу, що:
1. на 2-му та 3-му фото на борту помітні дефекти, які радше нагадують сліди від форми, ніж фрези;
2. кабіна має надто складну конфікурацію для фрези (теоретично - можливо, але практично - надто марудно);
3. крила зі слідами літника являють собою єдине ціле з бампером, сходинками та моторним відсіком (без капота);
4. кути вцілому майже не мають гострих кромок, що нехарактерно для фрезерування (кромки надто закруглені навіть в тих місцях, де їм вартувало б бути більш чіткими).
Мова йде тільки про самоскидний кузов (ковш), а не про кузов в цілому.

Доцик
клЮбник
клЮбник

Повідомлення Доцик »

На борту самоскидного кузова власне і є дефекти, які радше вказують на форму
Вкладення
Без имени-1копирование.jpg
Без имени-1копирование.jpg (7.43 Кіб) Переглянуто 1615 разів
vovan.06
КлЮбний Майстер
КлЮбний Майстер

Повідомлення vovan.06 »

Доцик писав:На борту самоскидного кузова власне і є дефекти, які радше вказують на форму
А от з цим я не погоджуюся, це власне характерний слід від фрези а не форми тим більше в посередині борта, форми в основному стикуються на кутах а сліди литників явно були не в цьому місці, стосовно заокруглених граней ви не думали про те, що кузов гарно шліфанули після фрезерування а от ямку залишили оскільки багато треба зняти площини.
Я так думаю :givi:
[font=Times New Roman]Хочеш зробити добре, зроби сам! - Зроби все, що можеш, з тим, що маєш, там, де ти є![/font]

V.M.Studio Lviv
vovan.06
КлЮбний Майстер
КлЮбний Майстер

Повідомлення vovan.06 »

Доречі переглянувши деякі свої моделі можна побачити місця де як правило знаходяться литники та місця з'єднання форми. На цьому фото позначив ймовірні місця литників та з'єднання форми.
Вкладення
2.jpg

V.M.Studio Lviv
Доцик
клЮбник
клЮбник

Повідомлення Доцик »

vovan.06 писав:
Доцик писав:На борту самоскидного кузова власне і є дефекти, які радше вказують на форму
А от з цим я не погоджуюся, це власне характерний слід від фрези а не форми тим більше в посередині борта, форми в основному стикуються на кутах а сліди литників явно були не в цьому місці, стосовно заокруглених граней ви не думали про те, що кузов гарно шліфанули після фрезерування а от ямку залишили оскільки багато треба зняти площини.
Я так думаю :givi:
Я і наголосив, що це не литники а дефекти (припустивши, що це дефекти форми). Перший і другий дефект - це початок і кінець виступу. Власне зняти цей виступ фрезою, а отже і усунути дефекти, нічого не заважає. Надмірно ж зашліфовувати грані, коли саме фрезою можна досягнути бажаної чіткості, є, на мою думку, нелогічним..., або пояснюється надто великими допусками... а власне про що тут сперечатися? :) Треба тримати річь в руках.
:beer:
vovan.06
КлЮбний Майстер
КлЮбний Майстер

Повідомлення vovan.06 »

Доцик писав: Надмірно ж зашліфовувати грані, коли саме фрезою можна досягнути бажаної чіткості, є, на мою думку, нелогічним..., або пояснюється надто великими допусками... а власне про що тут сперечатися?
Я вважаю, що на тодішній час коли робили цю модель цей момент могли упустити, тішилися напевне з того, що воно взагалі вийшло і як казав класик" после сборки, тщательно обработать напильником"
Доцик писав:Треба тримати річь в руках.
Згоден на всі 100! :friends: :beer:

V.M.Studio Lviv
Відповісти

Повернутись до “Моделі виробництва Арек/Елекон (Казань)”